Utfärd till Växjö av Aleksander, Filippa och Lukas

Detta bildspel kräver JavaScript.

Vi var på besök i Växjö på tisdag tillsammans med 5c och 5a. Vi åkte med det tidiga tåget från Älmhults station till Växjös station. Sedan gick vi en bit, till sjön, där vi väntade på de andra klasserna som tog ett senare tåg.

Vi blev indelade i tre grupper. En grupp gick till kyrkan och två till Smålands museum. En station på muséet var verkstad. Vi gjorde ett slags halsband, som också kallas forntida smycke. På den andra stationen fick vi känna på olika djurpälsar från forntiden, bland annat säl. Mannen förklarade också vad forntidsmänniskan hade för kläder på sig. Sen fick några klä sig i forntida kläder. I kyrkan följde vi två kvinnor som berättade om högtider och ceremonier: Dop, konfirmation, bröllop, begravning, jul, påsk och pingst. Vi åkte till Växjö för att lära oss saker och det gjorde vi också.

Vi fick baguetter och frukt från skolan, men vi fick också äta lunch på gågatan i Växjö. Man fick även köpa någonting som minne. Det var roligt att få fritt. Vi avslutade med att gå till en lekplats innan vi åkte hem.

/Filippa, Lukas och Aleksander

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.