Det närmar sig sommarlov, men inte riktigt ännu.

Robin Hood-boken är utläst, nästa läsår väljer vi en ny högläsningsbok på engelska. Vi tränar inför förhöret 3.6: Två drill-papper i lilla röda häftet, siffror samt grammatik ur boken. Vi har också haft läsårets sista läxförhör i engelska idag. I morgon är det veckans ord för sista gången denna termin i svenska. Hurra! Vi skriver artiklar och engelskauppsatser så det blåser. Tangentborden bara knapprar.

Matematikens positionssystem är inte det lättaste, men vi jobbar på. Idag var vi ute och mätte längder som vi omvandlade i olika enheter. Vi använder kunskapen praktiskt när vi bygger våra lägenheter. NO-utvärderingen är nästa vecka på tisdag. Nu börjar vi förstå luft, eld, jord och vatten bättre.

På onsdag är det dags för KM (se Mickes brev och tidsschema i ett tidigare inlägg). På måndag tränar vi våra grenar för sista gången innan tävlingen. Torsdag och fredag är lediga.

Vi som vill sjunga, spela och dansa för föräldrarna på skolavslutningen har anmält oss till olika program. Vi bjuder föräldrarna på fika i vanlig ordning kl. 10.00, då vårt program (åk 5) börjar.

Sista leken är avklarad. Det var brännboll med gamla regler, riktigt skoj. Vi bjöd med Emil från Fenix också. Lektionen avslutades med att han lekte evolutionsleken med oss.

/5b

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.