Nu bränns det =).

I morgon är då den stora dagen då vi avslutar matematiken i mellanstadiet. Eleverna behöver då linjal, gradskiva och ett stadigt mellanmål (och lite fika om man vill) eftersom utvärderingen är uppdelad i tre delar.

Historia i 6b är fantastiskt. Under förmiddagen har vi utvärderat frihetstiden fram till Gustav III och elevernas intresse och kunskap överträffar alla förväntningar. Gustav III kapitlet har påbörjats och utvärderas på tisdag (innan utfärden) och eleverna har sedan inga flera läxor med mig. Belöning för hårt arbete är att det arbete som är kvar, bland annat industrialismen utvärderas under lektionstid i olika former, behöver inte förberedas hemma.

I NO har vi gått igenom växternas förökning och fortsätter med djurens för att avsluta med människans fortplantning. Även i NO är eleverna aktiva och intresserade, ställer bla frågor som leder diskussioner vidare. De sista veckorna ska vi också hinna med att diskutera drogerna snus, tobak och alkohol och följden av användandet av dem.

Denna vecka är en krisberedskapsvecka och en av SO lärarna har haft en lektion om ämnet i 6b. Eleverna fick då med sig en broschyr hem som vi uppmanar er föräldrar att läsa och diskutera vid matbordet=). Eleverna fick lära sig om de fyra viktigaste punkterna vid kriser som skogsbrand, storm, pandemi mm. nämligen MAT, VATTEN, VÄRME och TRYGGHET. De fick också se en omfattande krislåda och undersöka dess innehåll. Vi tackar för den intressanta föreläsningen.

Ha ett bra slut på veckan!

Mia

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.