Mot nya höjder/Robothand

Det vi har gjort är en robothand. Vi började med att klippa ut en kartongbit. Efter det tog vi en mall och klippte ut en handform av kartong. Sedan vek vi leder på fingrarna så de skulle kunna greppa tag om en mugg. Efter det gjorde vi ett handtag av kartong som stöd, vi använde det dock inte i slutet.

Vi limmade fast 1 cm sugrörsbitar och satte dem mellan lederna. Det skulle vi sedan använda för snören. På handflatan satte vi fyra små sugrörsbitar vågrätt och på baksidan satte vi fyra sugrörsbitar lodrätt. När vi var klara med det, drog vi snören igenom sugrörsbitarna. Vid fingertopparna knöt vi knutar så att snöret skulle hållas kvar. Vid tummen gjorde vi ett hål för att få snöret till tummen. I slutet av snörena knöt vi öglor som sedan gjorde att vi kunde böja robotfingrarna.

Efter det testade vi att lyfta ett glaset med handen. Det gick inte som vi hade tänkt, fast det funkade att lyfta glaset med lite hjälp. När man lyfter glaset måste man vara försiktig så att sugrörsbitarna inte lossnar. När man vill att handen ska lyfta drar man i öglorna.

Detta bildspel kräver JavaScript.

/Klara, Lukas och Hanna

 

Det här inlägget postades i Mot nya höjder. Rymdutmaningar, hösten 2019.. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.