Dags för ämnesbyten.

Vi kommer nu att byta ämnen och en del aktiviteter avslutas:

I matematik har vi klarat av ekvationer. Kvar innan provet är olikheter och funktioner. Vi har matematikprov onsdag vecka 43. Nästa vecka får eleverna ett dokument med övningar samt information om vad de ska räkna till provet. Den som vill börja träna redan nu kan öva på enhetstabellerna (3 stycken som finns i häftet) och träna att använda dem vid enhetsomvandling.

I svenska jobbar vi vidare med grammatik samt presentation av minoriteter. Vi har skrivit klart lägenhetsbeskrivningarna som IKEA ville ha när de såg bilder på våra fina lägenheter. De är nu mailade till IKEA. Nästa text vi skriver är en argumenterande text.

I engelska tränar vi grammatik, framförallt verbformer (prov fredag v. 45). Vi jobbar också med texter i boken, övningar i arbetsboken (ny till nästa vecka) samt gör hörförståelse. Planen är att också hinna gå igenom elevernas engelskauppsatser nästa vecka.

I NO har vi en läxa kvar om livets utveckling. Därefter blir det MOT NYA HÖJDER, teknik och fysik alltså. Detta gör vi tillsammans med 6a och c i form av stationsundervisning.

I SO har vi påbörjat undervisning om islam och hinduism. Provet blir vecka 46.

De muntliga grupperna tillsammans med 6a o c fortsätter vi med fram till lovet.

Vi tränade skype-teknik med 6c i onsdags. Det uppskattade eleverna så det får vi lov att använda flera gånger i olika sammanhang.

/6b

Jag vill också tacka för utvecklingssamtalen. Jag har de sista på måndag och efter det skickar jag i vanlig ordning en sammanfattning av samtalen. Som vanligt ger ert positiva deltagande lust att arbeta vidare med era barn. Det känns mycket bra.

Mia

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.