Tisdagen den 2 april, en innehållsrik dag, av Minna, Lisa och Robin.

I tisdags kom språklärarna till femmorna och presenterade språken spanska, franska och tyska. De gjorde reklam för sina språk. De förklarade några ord, siffror och färger. Vi hade besök av varje lärare i 25 minuter. Spanskaläraren gav oss ett papper att fylla i på spanska. Franskaläraren visade oss två filmer och lärde oss några ord på franska. Tyskaläraren visade var man talar tyska i världen. På tavlan skrev han meningar om sig själv på tyska, som vi skulle lista ut vad de betydde.

Halv tio hade alla samlats på framsidan vid kullen för att bege sig till Folkets hus. Där skulle vi se en musikal om den första kvinnan som flög över Atlanten. GRL POW! Där spelade blås, gitarrer och elbas. Den stora teatergruppen uppträdde med drama. Det fanns också solister som sjöng.

Allt handlade om en tjej som ville flyga ensam över Atlanten. Hon skulle bli den första kvinnan som gjorde det. Efter den fina föreställningen gick vi tillbaka till skolan och åt. Vi var lite sena till lunchen, efter en bra dag!

/Lisa, Minna och Robin

Det här inlägget postades i 5b på äventyr. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.