Att dra ihop säcken.

Det är tacksamt att jobba i en kreativ och aktiv grupp när terminen närmar sig sitt slut. Det finns nämligen energi kvar att avsluta alla ämnen på ett bra sätt.

Social utveckling: Simon har den sista lektionen, En i laget, för denna termin på fredag. Eftersom upplägget är så bra och för att 5b är pilotskola i Klöxhult för detta projekt fortsätter han tre lektioner till efter julen.

Samarbetsövningarna för flickorna som bestått av modern dans samt berättargrupper har även det en avslutande gång på fredag.

I matematik avslutar vi med geometriska former samt prov nästa vecka onsdag. På måndag går vi igenom repetitionspappret inför provet.

I svenska skriver eleverna Stormen som de kamratbedömer innan de lämnar in till mig. Vi fortsätter också med en påbörjad läsförståelse. VO hinns också med.

Samtliga 13 grupper har presenterat sina sway om Norden. Det fanns mycket kunskap i dem och alla har utvecklats mycket i vad det gäller användandet av denna form av teknik, (powerpoint). På fredag avslutas Norden med prov.

Engelskauppsatserna delas med mig för rättning. Vi jobbar med orden till st 8 samt gör övningar i arbetsboken.

Djur i fjällen är temat i biologi. Eleverna tycker det är roligt och intressant och jobbar flitigt på med att ta reda på fakta om sina djur.

Snart är det andra advent och Luciaträningen tar stor plats=).

Trevlig andra advent!

/MIa

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.