Hembrev 2, föräldrarnas brev, information från rektorn och annat smått och gott.

Så här kul var det när en elev presenterade ”en gammal lek” för oss idag, Bro bro breja.  Nästa vecka blir det ännu en lek. Lekarna har vi fått av en äldre släkting under en intervju.

Elevens val förbereder författarbesöket på tisdag med att göra fjärilar med boktitlar som vi läst. På måndag ska alla böcker lämnas in, samt sidantalet man har läst.

Tycho Brahe tog oss med till 1500-talets forskning. Vi tyckte det var hur kul som helst att lära oss en del om astronomins utveckling och ser fram emot att jobba med rymden nästa läsår.

I matte är det delbarhet och divisionsuppställning som övas. Idag har vi räknat mycket och nu börjar det sitta. Efter i morgon är de flesta klara med sidan 50 (eller 51 om man utmanar sig själv lite mera).

Vi har fortfarande fokus på förståelse i engelska och har jobbat både med läs- och hörförståelse under några dagar.

I NO förbereder vi el-läran med att läsa och lära oss om vad energi egentligen är. Vi lyfter allt från människans förbränning, rörelse som skapar energi, till olika energikällor. Har eleverna varit borta rekommenderar vi att de läser kapitlet om energi i NO-boken för att hänga med efter lovet.

Temat social utveckling har fortsatt. Vi har lyft ord som kränkning, mobbning, Likabehandlingsplan bla. Vi har också lärt oss vilka olika typer av mobbning det finns, psykisk, verbal och fysisk och lärt oss vad det innebär. Enskilda samtal med pedagog har fortsatt. Leken ovan är också en del i arbetet med vår grupp, 5b. I november kommer del 2 i social utveckling och i mars del 3.

Vi simmar på torsdag.

Utvecklingssamtalen är klara. Tack alla för stor och trevlig uppslutning. Läs bifogat hembrev om samtalen:

Hembrev 2 hösten 2018

Här kommer föräldrarnas infobrev:

Julmarknad 17 november 2018

Till sist ett brev från rektor:

Info brev från stormöte 4-6

/5b

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.