Första skolveckan hösten 2018

Efter en rolig uppstartsdag tillsammans med 5a och 5c, där vi fick lösa problem, samarbeta och framförallt vara ute, är vi nu igång med alla skolämnen. Lyhörda och intresserade samlas vi varje dag för nya lektioner och projekt. Schemat läggs upp på bloggen nästa vecka när vi prövat det en tid, ifall några ändringar måste göras ännu.

I SO är det samhället som står på tur. Vi ska bygga ett samhälle av papper. Det stundade valet gör arbetet mera verkligt och vi jobbar i de partier som uppstod i klassen senaste läsår:

I NO är temat sjön. Vi förbereder Bökhultdagen nästa torsdag med att lära oss om livet i och vid sjön (här nedan är information om dagen):

Bökhultsdag för åk 5 den 30.8

Rana har hängt upp denna bild i klassen och visat en film om hur vi kan göra val i skolan, genom att bestämma oss för att våga försöka oss på saker vi är lite rädda eller ängsliga för, alternativ undvika dessa saker. Vi kan nämligen bara bli bättre och utvecklas om vi försöker och tränar. Precis som när vi tränar våra muskler på idrotten, kan vi träna hjärnans kapacitet, så att den växer.

Varje morgon startar med huvudräkningsträning, fram till höstlovet. Detta har också Rana ansvar för. I övrigt följer vi Favorit matematik 5A.

Kråkslotts-äventyret i svenska har slukat vårt intresse. Vi har fått en gemensam inledning och nu planerar vi våra huvudpersoner i berättelsen. Nästa vecka skriver vi första kapitlet: Ön

    

         

Vi får också frågor på klassboken vi har läst under sommaren samt har bokföredrag om bok nr två som vi också skulle ha läst.

/5b

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.