Samarbetet fungerar mycket bra

Ja, det är roligt att samarbeta när man börjat bli bra på det. Just nu håller vi på med landskapstemat och jobbar i par. Alla par forskar om ett landskap, för att sedan skriva ner det man hittat i ett word-dokument med bilder, rubriker mm. Efter tre lektioner har hela fem grupper redan delat sina texter med Mia. Hon kollar så allt ser bra ut och att all viktig fakta är med. Efter det förs texten över i Sway. Sway är ett Power-Point-program som vi ska använda när vi presenterar våra landskap för alla elever i 4b och 4c. Teknik-Johan höll en lektion i onsdags och lärde oss programmet. Rana har gått samma kurs och kommer att hjälpa oss nästa vecka när de flesta börjar bli klara att börjar jobba med Sway.

I fysik har vi jobbat med väder: Bokens text, anteckningar samt en sammanfattande film. På måndag är det läxförhör och på onsdag nästa vecka prov på hela kapitlet med värme, kyla och väder. Vår lärare är bara sååå jobbig=).

I matematik avslutade vi bråkkapitlet med ett spel som vi fick låna av Amanda. Jättekul! Nästa vecka börjar vi med decimaltal.

I engelska är det kapitlet London som är i fokus, eftersom vi ska skriva uppsatser om London vecka 20. Vi har sett en film om London på engelska. Vi ska se den igen innan vi skriver våra uppsatser, för att då anteckna saker vi vill ha med i våra texter. Att plugga stycket 20 i boken är viktigt för att träna och bli säker på olika platser i London, samt att säga tex till höger, till vänster, med buss, med taxi, osv. Vi övar också hörförståelser i engelska. Det är något några har svårt med fortfarande, men det kommer. Här pluggar vi st 20 på datorn:

       

Våra akvareller får bakgrunder:

Till kännedom: KM går av stapeln 12.6.

Trevlig helg!

/4b

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.