Tradition och nyskapande, ja i Klöxhult finns allt.

Kyrkans religionsundervisning i 4:an uppskattas mycket, som vi berättat tidigare. I fredags avslutade Kalle undervisningen i 4c och vår klass var med för att få den utlovade belöningen (se bilden). Tack för det och välkommen tillbaka i höst för fortsatt samarbete.

I engelska har vi tittat på våra filmade restaurangbesök för att sedan öva igen och därmed förbättra dramat. Vi har tidigare gjort ett drama i en skobutik och ett i en klädbutik (även de på engelska). Senare i vår, tar vi fram dem och övar igen. Sista uppdraget för dessa stotyline-familjer delas ut nästa vecka. Då ska de ut och resa.

Vi blev klara med divisionen, så vi hann påbörja kapitlet med negativa tal i torsdags. Det är alltid ett lite mera avslappnat kapitel, eftersom svårighetsgraden på uppgifterna inte är så hög. Nästa vecka ska vi jobba med ekvationer. Då gäller det att skärpa till sig igen. Under utvecklingssamtalen har det kommit önskemål om tips till matte-sidor vi kan jobba med hemma. Vi håller på att smala ihop olika, som vi elever redan använder, samt andra som vi får nys om. Vi återkommer med detta.

I svenska fortsätter arbetet med texten Isvaken. Rana hjälper oss att dela våra dokument för att ge oss möjlighet att kamrat-bedöma varandra. Vi svarar också på breven från Stockholm samt läser i våra böcker. Motivationen är hög och arbetet går bra.

Nästa vecka har vi förhör på det vi lärt oss om hälsa. Det har varit så fina lektioner med många diskussioner om självförtroende och självkänsla denna vecka. Mia tycker att vi kan mycket redan. Simon får mycket beröm när han hjälpt oss att samtala om nätanvändning och hur vi kan vara goda vänner på nätet. Vi längtar till torsdag då vi ska fortsätta jobba med temat. Den 20.3 kl.14.30 bjuder vi in er föräldrar för att lära er det vi fått lära oss. Boka in den dagen i god tid så ni kan deltaga.

Utvecklings-samtalen fortsätter nästa vecka. Varmt välkomna!

Utanför fönstret jobbar man med det nya klassrummet. Det går med fart. Plattan är gjuten nu.

Katarina har skrivit ett månadsbrev som hon vill delge er:

Månadsbrev från Katta

Musik-Micke har också inlägg till bloggen. Det kommer om en stund.

/4b

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.