Vi är på gång!

Vi är på gång igen, lite trötta, eftersom man måste stiga upp tidigt igen, men det ska nog bli bra. Du som har läst hembrev 7, i det tidigare inlägget, vet att vi jobbar med djur och växter i stadsmiljö. Vi läser texter, ser på film samt skriver en liten faktatext om ett djur eller en växt i par. Här ser ni en stadsdel i vår stad. Den fylls på med faktatexter och bilder på djuren och växterna nästa vecka. Då ska alla dessutom berätta för klassen om den fakta man hittat.

        

I  samhällskunskap har vi börjat med vårt stora arbete om nätkultur. Med Barnkonventionen som grund ska vi lära oss om vilken nytta vi kan ha av internet samt vilka faror vi bör undvika. Denna vecka har vi därför lärt oss vad FN är och varför Barnkonventionen behövs. Vi har haft många fina samtal.

I matematik är det division som gäller. Det går riktigt bra och alla elever räknar så det bara blåser:

 

I svenska har vi jobbat med veckans ord, skrivit texter om djuren och växterna på datorn samt har börjat använda tystläsningskort.

Vi fick brev i våra Storylinepostlådor. Vi ska ta hand om var sitt husdjur, som en dam på ett skyddshem för hemlösa djur placerat ut. Om vi beskriver djuret och berättar hur vi tar hand om det kommer vi att få behålla det. Det får ni veta mera om nästa vecka.

Vi har fyra läxor till nästa vecka. De finns i loggboken. Mia tycker det är bra om vi jobbar med en del redan under helgen, veckan blir så mycket roligare då. Mellanmål är jätteviktigt just nu. Vi växer så det knakar, vi arbetar hårt och behöver näring. Det är helt ok att vi tar med smörgås som mellanmål. En frukt räcker kanske för en del.

/4b

 

 

 

Det här inlägget postades i Okategoriserade. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.