Kemi, nytt och roligt, samt annat smått och gott.

Hej!

Nu är kemilektionerna igång. Oh så roligt med experiment. I går samlades vi i 4b och 4c, för att undersöka vilka material som flyter och vilka som sjunker. Vi kollade också vilka material som är magnetiska. Temat är att sortera och rangordna material. Mia förklarar också hur viktigt det är att sortera sopor. Vi som köper och använder varor har också en skyldighet att ta vara på vårt avfall. Vi kallas konsumenter. Redan när vi köper vår vara bör vi fundera på vilket avfall produkten ger. Kan den återvinnas? Är produkten skadlig för miljön? Finns det ett bättre alternativ? Behöver jag verkligen denna produkt? Det är några frågor jag kan ställa innan jag handlar.

 

I går tränade vi tabellen med hjälp av Gåspennan på datorn. 4c bjöd in oss till sitt klassrum. Vi sjöng tabellen. Det är ett smart och roligt sätt att plugga.

        

Efter lunch, idag fredag, tog vi cyklarna och åkte iväg till simhallen igen. Vilken lång karavan det är när vi åker tillsammans och vilka snälla vuxna, Dennis och Tomas, som hjälper oss att komma fram. Tack till er!

Nu tar vi helg.

/4b

 

 

 

Det här inlägget postades i 5b på äventyr. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.