Livräddningsdagen i Bökhult

2017-08-29

Det var en solig dag när vi elever från Klöxhultsskolan promenerade ner till Bökhult. Vi skulle få vara med om en Livräddningsdag och det var riktigt spännande.

Vi besökte sex olika stationer. Den första handlade om sjövett, hur man ska bete sig vid och i vattnet. Vid en annan station övade vi att kasta ut en livboj. Det var inte så lätt som man tror.

I en station fick vi lära oss hjärt- och lungräddning. Man gör olika beroende på hur gammal personen är som ska räddas. Vid alla stationer upprepade lärarna att det är jätteviktigt att kalla på hjälp. Ibland behöver man ropa och vifta också, men att ringa 112 ska man alltid göra. Är man två stycken kan den ena ringa och den andra börja ”rädda”.

Det var roligt att lärarna gjorde ett drama, där några personer i en båt blev räddade.

Att träffa poliserna var spännande, de hade med sig så många spännande saker, pepparspray, pistol, handbojor m.m. Ambulansens personal var roliga och duktiga. Vi fick pröva att ligga på deras bår.

Brandmännen hade med sig en ny spännande sak, en släckningsgrej som man kan kasta in i ett brinnande hus och som gör så att det slocknar. De visade också många andra spännande saker.

 

Hela dagen var rolig och vi lärde oss massor.

/4b

Det här inlägget postades i 5b på äventyr. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.